Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit. 

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen in zijn online shop.

In de zoektocht naar die ene unieke foto zocht Van Egmond in Singapore de letterlijke rand op. “Deze foto is met gevaar voor eigen leven gemaakt. In 2009 had de organisatie van Grand Prix van Singapore een balkon opengesteld op de zevende verdieping van het Swissotel, naast het circuit. Maar dat was niet hoog genoeg. Van een monteur had ik een sleutel van zijn kamer, op de 55e verdieping.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Eerste ontmoeting met een kereltje genaamd Max

“Het kon niet perfecter. Hoewel: de hoek was net niet goed, maar ik wist dat er een hele mooie foto in zat. Ik heb toen een bijzettafeltje uit de kamer op balkon gezet en ben daar op gaan staan om echt over de reling te hangen. Ik dacht wel: ‘misschien ga ik te ver, het is 150 meter naar beneden’, en ben er snel weer afgestapt. Technisch is het overigens een moeilijke foto, door de bomen en met een hele langzame sluitertijd meetrekken, maar hij klopt perfect.”

Copyright: © 2009 Peter van Egmond