*

Haas wil vóór GP Singapore tweede coureur voor 2020 bekendmaken

Laurens Stade

Laurens Stade

12 september 2019 17:00

Haas wil vóór GP Singapore tweede coureur voor 2020 bekendmaken
Motorsport Images

Haas F1-teambaas Günther Steiner zegt dat het team nog vóór de Grand Prix van Singapore bekend wil maken wie de coureur naast Kevin Magnussen wordt. De Amerikaanse renstal zal kiezen tussen huidig Haas-coureur Romain Grosjean en Nico Hülkenberg, die nog geen contract heeft voor volgend seizoen. 

Eerder had de Amerikaanse renstal nog keuze tussen drie coureurs, namelijk Grosjean, Hülkenberg en ook Mercedes-reservecoureur Esteban Ocon. De 22-jarige Fransman keert echter terug in de Formule 1 bij Renault voor twee jaar, waar hij Hülkenberg vervangt. De 32-jarige Duitser heeft door die deal nog geen stoeltje voor 2020, maar wordt al een langere tijd in verband gebracht met een overstap naar Haas.

Steiner staat voor een lastige keuze, maar hij zegt wel dat hij de coureur bekend wil maken vóór de Grand Prix van Singapore, die volgende week zal plaatsvinden. ”We hopen de tweede coureur volgende week te presenteren”, zegt Steiner in de podcast van Motorsport-Total.com, Starting Grid. ”Het gaat tussen Nico en Romain. We hebben nog geen definitief besluit genomen, maar die zal niet lang op zich wachten”, verklapt de teambaas.

Lees ook: Haas Formule 1-team en Rich Energy stoppen per direct de samenwerking

Steiner wil geen overhaaste beslissing nemen, maar als er een besluit is genomen, zal dat meteen bekendgemaakt worden. Daarnaast zegt de teambaas dat ze weten wat Grosjean kan en dat hij ook goed kan presteren ten opzichte van Magnussen.

Foto: Motorsport Images

Veel interesse in Haas-zitje
Hülkenberg zal voor het Haas-zitje wel geld moeten meenemen, maar Steiner zegt dat geld niet de enige reden is dat ze hem zouden verkiezen boven Grosjean. ”Het draait voor ons niet alleen maar om het geld of de prestaties van de afgelopen races. Voor ons is het meer van belang hoe het team ermee omgaat. ‘Wat hebben we bereikt, en wat willen we nog bereiken?’ Nico is een goede coureur en een aardig mens. Romain heeft zijn goede dagen, maar hij heeft ook zijn slechte dagen en dat is voor ons wel een probleem”, aldus Steiner.

Lees ook: Cryptische Hülkenberg na Ocon-nieuws: ‘Het draait niet altijd om prestaties bij dit soort keuzes’

Het Haas F1-team heeft verder geen concrete gesprekken gehad met andere coureurs, al was er wel veel interesse van coureurs van buiten de Formule 1. Zo onthult Steiner dat Formule E-coureur Pascal Wehrlein ook heeft gevraagd naar het stoeltje, maar de Italiaanse teambaas moest de Duitser teleurstellen. ”Hij was een aantal races terug nog op het circuit en kwam langs om te vragen naar het stoeltje. Pascal is echter al twee jaar uit de Formule 1, en we hebben echt iemand nodig met ervaring”, aldus Steiner.