*

Cryptische Hülkenberg na Ocon-nieuws: ‘Het draait niet altijd om prestaties bij dit soort keuzes’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

29 augustus 2019 17:35

Cryptische Hülkenberg na Ocon-nieuws: ‘Het draait niet altijd om prestaties bij dit soort keuzes’
Motorsport Images

Wat al een tijdje in lucht hing, werd vandaag bevestigd: Esteban Ocon neemt met ingang van 2020 het stoeltje van Nico Hülkenberg over bij Renault. De 32-jarige Duitser staat op de nominatie om naar Haas over te stappen maar heeft naar eigen zeggen op korte termijn nog niets nieuws te melden. 

“Het is jammer dat het avontuur bij Renault eindigt na dit seizoen. Dat is vooral zonde omdat we onze doelen niet hebben kunnen bereiken”, twittert Hulkenberg donderdagmiddag. “We hadden gehoopt dit seizoen een stap voorwaarts te zetten maar dat is helaas tot nu toe niet gelukt.”

Lees ook: Ocon jaar later dan gepland alsnog naar Renault: ‘Ben verbonden met dit team’

Hülkenberg was ook nog enigszins cryptisch over de gang van zaken in aanloop naar de beslissing. “Het is bekend dat er meer komt kijken bij de keuze voor coureurs, het gaat niet alleen om prestaties, het zijn een hele hoop factoren. Maar het is zoals het is. We hadden het allemaal graag anders gezien. Hoe dan ook, ik zal geconcentreerd blijven en proberen er het maximale uit te halen voor het team in de resterende races.”

Haas-teambaas Günther Steiner noemde de naam van Hülkenberg nog tijdens zijn perssessie donderdagmiddag in Spa-Francorchamps. Zelf heeft de Duitser nog geen nieuws: “Wat betreft 2020 heb ik er alle vertrouwen in dat ik een goede oplossing zal vinden. Maar op dit moment is er nog niets te zeggen.”

Lees ook: Bottas blijft nog jaar bij Mercedes: Beste optie om wereldkampioen te worden