*

Ferrari: ‘Mercedes en Red Bull zijn hier gewoon te snel voor ons’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 augustus 2019 16:45

Ferrari: ‘Mercedes en Red Bull zijn hier gewoon te snel voor ons’
Motorsport Images

Best of the rest, zo zou je ze haast noemen: de Ferrari-coureurs, die in de kwalificatie op de Hungaroring geen partij waren voor hun collega’s van Mercedes en Red Bulls Max Verstappen. “Zij zijn hier gewoon te snel voor ons.”

Het is dat er nog een gat van zes tienden tussen de nummer vijf Sebastian Vettel en de eerste coureur van een niet-topteam zit, maar het verschil tussen polesitter Max Verstappen en de Ferrari-coureurs was ook al aanzienlijk. Vettel kwam nét geen halve seconde tekort op plek vijf, Charles Leclerc was vierde op 0.471 seconde.

Lees ook: Kwalificatie: ‘Max Verstappen schrijft geschiedenis met eerste poleposition

“Mercedes en Red Bull zijn gewoon te snel voor ons”, erkent Leclerc na de kwalificatie ten overstaan van Ziggo Sport. De Monegask maakte het zichzelf ook niet makkelijk, met een spin in Q1: in de laatste bocht schoof hij achterstevoren de barrière in, met aardig wat schade tot gevolg. “Het had niet veel gescheeld, of het was daar voorbij geweest”, geeft hij toe.

“Het was een onnodige fout, mijn tweede in twee Grands Prix”, verwijst hij naar zijn schuiver in de Grote Prijs van Duitsland vorige week, die toen einde race betekende. “Die fout was nog wel acceptabel, maar deze niet. Ik moet daar dus aan werken, al ben ik ondanks de achterstand van een halve tel wel blij met mijn Q3-rondje.”

Vettel
Teamgenoot Vettel leek zich met een snelle tussentijd in de eerste sector ook nog even in de strijd om pole te mengen, “maar ja”, lacht hij tegenover Ziggo Sport, “daar houdt het rondje niet op”. In sector twee en drie verloor hij immers nog flink wat tijd. Geen verrassing. “We wisten al dat we het hier niet makkelijk zouden hebben, want we missen downforce.”

“De auto voelde wel goed, verder, terwijl ikzelf wat tijd verloor in sector twee, al had ik anders alsnog niet om pole kunnen vechten.” Vettel heeft nog wel lof voor de polesitter, Verstappen: “Ik ben blij voor hem. Hij rijdt hier al een tijd rond”, plaagt hij een beetje, “en hij heeft al veel races gewonnen, en nu heeft ‘ie dan die pole.”

Lees ook: Verstappen extreem gelukkig met eerste poleposition: ‘Dit voelt heel goed!’

Lees meer over

Ferrari Leclerc Vettel