Max Verstappen heeft na zeven overwinningen eindelijk de eerste poleposition van zijn carrière gepakt. Met een 1:14.572 zette de Nederlander de snelste tijd neer, en pakte daarmee het baanrecord. De Red Bull-coureur noemt deze poleposition ‘belangrijk’, maar weet dat de race van morgen nog belangrijker is.

”Dit voelt heel goed. Het is ongelooflijk. Dit was er eentje die nog ontbrak en de auto voelde het hele weekend geweldig. Je weet dat het altijd lastig wordt in de kwalificatie, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Ik moet het team bedanken, want de auto vliegt al het hele weekend. Het was geweldig. Ik ben echt heel blij met vandaag”, aldus de Nederlander na afloop van de kwalificatie.

De 21-jarige Verstappen blijft realistisch en weet dat vandaag pas de eerste stap was. ”Morgen is de race en daar gaat het om, maar dit is natuurlijk geweldig voor het team. Dit is echt heel belangrijk”, aldus Verstappen.

‘Moet de race controleren’
”De afgelopen jaren heb je gezien dat Mercedes het in de kwalificatie altijd weet op te pakken. Dit is echt een van mijn beste kwalificaties geweest. Natuurlijk is dat makkelijk gezegd met de poleposition, en er zitten een paar foutjes in maar deze voelde haast perfect”, voegde de Nederlander toe bij Ziggo Sport. ”Ik moet zorgen dat ik een goede start heb, dan kunnen we de race controleren. Kijk maar naar Hockenheim en Mexico, als je daar voorop rijdt is het een andere race.”

Verstappen pakte de poleposition en bleef daarmee Valtteri Bottas en Lewis Hamilton voor. Zijn teamgenoot Gasly start vanaf de zesde plaats.