Ferrari begon als grote favoriet aan het seizoen, maar na drie races heeft het team in het kampioenschap al een aanzienlijke achterstand op Mercedes. Het team uit Maranello hoopt in Azerbeidzjan, geholpen door updates, naar een eerste overwinning in 2019 te rijden. “We brengen een paar updates mee naar Bakoe, een eerste stap in de ontwikkeling van de SF90″, aldus teambaas Binotto.

Bakoe is een nieuwe kans voor Ferrari om het gat op Mercedes te verkleinen. Het circuit aan de Kaspische Zee heeft zo haar karakteristieken. “Bakoe heeft een zeer lang recht stuk, wat een speciale afstelling van de motor vereist. Het is relatief eenvoudig om in te halen op dit circuit, deels vanwege de DRS, die dit jaar nog een groter effect heeft dan in het verleden”, blikt Mattia Binotto vooruit.

Een slijtagestrijd van de banden zal het volgens de Italiaan niet worden. “Het baanoppervlak is erg glad, wat betekent dat bandenslijtage over het algemeen laag is. Maar dat betekent ook dat de banden minder warmte genereren. Daardoor kan het moeilijk zijn om ze op de juiste temperatuur te krijgen.”

Lees ook: ‘Vettel was zó trots toen hij als achtjarige jongen met die eigenlijk te dure helm buiten stond’

Foto: Motorsport Images

Terwijl de strijd volgens Binotto niet op het vlak van slijtage zal gestreden worden, is Bakoe wel een tactisch interessante baan. “We weten uit het verleden dat de kans op een safety car in Bakoe groot is. Dat is een belangrijk aspect om in het achterhoofd te houden bij het bekijken van de racestrategie.” Ferrari won nog geen enkele race dit seizoen. Om dat te veranderen, brengt het team updates mee naar Azerbeidzjan. “We brengen een paar updates mee naar Bakoe, een eerste stap in de ontwikkeling van de SF90”, verklapt Binotto.

Voor Charles Leclerc is het een terugkeer naar het circuit waar hij zijn eerste punten in de Formule 1 behaalde. De Monegask rijdt graag over de straten van Bakoe. “Azerbeidzjan is een van mijn favoriete circuits van het seizoen, ik ben er gewoon dol op en ik heb er altijd goed gepresteerd. Ik won er in de Formule 2 en vorig jaar scoorde ik er mijn eerste punten in de F1. Vooral het kasteelgedeelte met al die krappe bochten vind ik leuk.”

Lees ook: Flavio Briatore over Ferrari: ‘Ze hebben het gat met Mercedes helemaal niet verkleind’