Zolang haar beide coureurs mathematisch gezien kans maken op de titel, zal Ferrari geen teamorders uitvaardigen. Dat stelt teambaas Maurizio Arrivabene ten overstaan van ESPNF1.

Na zeven van de negentien races staat Sebastian Vettel derde in het WK, met 108 punten. Zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen is vierde, maar heeft 36 punten minder gescoord dan Vettel, terwijl Vettel zelf 43 punten achterstaat op kampioenschapsleider Lewis Hamilton.

Hoewel de kans op het moment klein lijkt dat Ferrari een serieuze gooi naar de rijderstitel kan doen met één van haar coureurs, is Vettel wel de gedoodverfde kandidaat daarvoor, want Räikkönen moet immers 79 punten goedmaken op Hamilton.

Van teamorders om Vettel te helpen om het gat te dichten – zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend in Canada mogelijk was geweest, waar Räikkönen uiteindelijk vijf tellen voor Vettel over de streep kwam – wil Arrivabene echter nog niks weten, zo benadrukt hij in gesprek met ESPNF1.

“We hebben er in Canada zelfs niets eens aan gedacht. We houden sowieso vast aan wat we aan het begin van het jaar hebben gezegd: tot één van onze coureurs mathematisch gezien geen kans meer maakt op de titel, mogen ze vrijuit vechten en hebben wij geen aangewezen nummer één.”

Het enige waar Arrivabene op hamert, is dat de twee elkaar niet te fel met elkaar duelleren, als het daar van komt: “Want het teambelang staat voorop. Ze mogen vechten wat ze willen, zolang ze maar niet botsen of crashen. Dan krijgen ze een probleem met mij.”