Ferrari heeft updates in de planning staan die wel eens een verrassend effect zouden kunnen hebben. Dat zegt teambaas van de Scuderia Maurizio Arrivabene.

Wanneer de updates precies komen, wil Arrivabene niet vertellen. “Maar er zitten een paar verrassingen aan te komen. Onze engineers slapen niet.”

Ferrari kan de verbeteringen aan de SF16-H goed gebruiken. Het gat met Mercedes dat de Italianen dit jaar hoopten te dichten, is er nog steeds. Tegelijkertijd heeft Red Bull Racing de renstal uit Maranello goeddeels bijgehaald. Ferrari won dit jaar nog geen race. Sebastian Vettel ligt 45 punten achter op kampioenschapsleider Nico Rosberg.

Keke Rosberg
Toch heeft Arrivabene de wereldtitel nog niet uit het hoofd gezet. Hij geeft wel toe afhankelijk te zijn van pech of botsingen bij Mercedes. “Alleen als Hamilton en Rosberg punten van elkaar afsnoepen, is het mogelijk. Anders wordt het lastig. Maar als Mercedes een slechte dag heeft, kunnen we veel punten terug winnen. We moeten erin blijven geloven.”

Dat doet Arrivabene dan ook. “In Canada zaten we niet ver achter Mercedes. In Bakoe leken we er slecht voor te staan, maar haalden we het podium. Ik zou het prima vinden om te titel te winnen met maar één overwinning, zoals Keke Rosberg ooit deed.”