Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft tegenover het Italiaanse Corriere dello Sport een lijstje met mogelijke Ferrari-coureurs voor de toekomst gedeeld, maar ook gelijk benadrukt dat hij het liefst van alles met Felipe Massa verder gaat.

“2012 wordt een cruciaal jaar voor Felipe, maar we mogen niet vergeten dat hij met regelmaat sneller was dan Michael Schumacher en Kimi Räikkönen. Als hij de banden beter onder de knie krijgt, zal het dus ongetwijfeld weer veel beter met hem gaan”, beklemtoont Di Montezemolo dat komend seizoen het jaar van de waarheid wordt voor Massa, terwijl hij ook gelijk zijn vertrouwen in hem uitspreekt.

 

Mocht Massa echter falen Di Montezemolo te overtuigen zijn eind 2012 aflopende contract te verlengen, dan heeft de Italiaan al een lijstje met mogelijke opvolgers opgesteld, zo blijkt uit zijn volgende uitspraken: “Jenson Button heeft een geweldig seizoen achter de rug, Mark Webber is een uitstekende tweede coureur en Nico Rosberg heeft het goed gedaan in een matige auto”, noemt hij enige namen.

 

“Daarnaast zou het natuurlijk ook goed om zelf coureurs op te leiden”, weet de president van de illustere sportautofabrikant. “Sergio Pérez is daar een voorbeeld van, want hoewel hij momenteel voor Sauber rijdt, maakt hij deel uit van de Ferrari Academy. Ook Jules Bianchi kan zich bovendien goed gaan doorontwikkelen, mits hij de kans krijgt om ergens te gaan testen.”