Op het voor het team heilige asfalt van Monza moet Ferrari op de openingsdag Mercedes voor zich dulden. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen houden wel het team van Red Bull achter zich.

Sebastian Vettel, vierde in de ochtend en derde in de middag, zegt tevreden te zijn met de hoe de dag is verlopen: “De auto voelt eigenlijk al heel goed aan, al zullen we nog even aan het werk moeten om hem voor elke bocht perfect afgesteld te krijgen.”

De Duitser geeft eveneens aan blij te zijn met de motor die Ferrari voor dit weekend nieuw achterin de SF16-H heeft gelegd: Die doet wat hij moet doen. De snelheid was er in ieder geval.”

Räikkönen
Kimi Räikkönen, de Fin die in de morgen nog net iets sneller was dan Vettel, maar in de middag stuivertje wisselde met zijn teamgenoot, geeft aan vooral tevreden te zijn met de eerste vrije training.

“De tweede sessie verliep veel rommeliger met allerlei gele vlaggen, maar al met al was het geen slechte dag. De auto voelde goed aan en de eerste vrije training verliep gesmeerd. Met de nieuwe motor maken we weer een klein stapje voorwaarts in onze ontwikkeling.”

“Maar het kan natuurlijk altijd nog sneller”, vervolgt Räikkönen die nog even aanstipt als Ferrari-coureur zeer gecharmeerd te zijn van de sfeer die op en rond het circuit van Monza hangt. Ook Sebastian Vettel is wat dat betreft blij dat Monza op de F1-kalender blijft staan: “We hebben deze baan nodig. Monza staat voor historie, traditie en racen…”