Stefano Domenicali is ervan overtuigd dat zijn team er weer helemaal staat in Canada. De Ferrari-baas doet deze uitspraak nadat zijn team een frustrerend weekend in Monaco achter de rug heeft.

“Monaco was niet gemakkelijk voor het team”, vertelt Domenicali op de website van Ferrari. “We hebben hard gewerkt om voor Canada weer helemaal klaar te zijn. Eerst hebben we alle data bestudeerd. Zo kunnen we kijken waarom we niet gepresteerd hebben zoals we hadden verwacht.”

“De tweede stap is vooruit kijken naar Canada. We hebben een nieuwe afstelling voor de auto nodig. Van het hoogste downforcecircuit naar een van de laagste. We hebben goed werk geleverd en gaan ervan uit dan Monaco een incident was. Dit gaat niet meer gebeuren.”

Crashes Massa
Na de twee crashes van Felipe Massa in Monaco, heeft Ferrari besloten een nieuw chassis voor de Braziliaan te bouwen. Massa crashte zowel in de derde vrije training als in de race op het ‘rechte’ stuk bij start/finish. De Braziliaan had wat nekklachten, maar kan ik Canada gewoon weer topfit aan de race deelnemen.

“Ik denk dat we in Montreal weer veel punten kunnen halen”, vervolgt Domenicali. “Het circuit vergt een aantal dingen van de auto die wij heel goed beheersen, zoals remmen. Toch moeten we scherp blijven en werken aan de zwakke punten van de auto. De eerste zes races hebben we laten zien dat onze auto heel goed is. De concurrentie heeft echter op bewezen op sommige circuits heel snel te zijn.”