*

Ferrari verbaasd over snelle progressie Leclerc: ‘Hij kan zelfs nog beter dan dit’

Laurens Stade

Laurens Stade

23 augustus 2019 14:00

Ferrari verbaasd over snelle progressie Leclerc: ‘Hij kan zelfs nog beter dan dit’

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat de Italiaanse renstal verbaasd is over de snelheid waarmee Charles Leclerc zich ontwikkeld heeft. De Monegask leert volgens de teambaas van zijn fouten, en helpt het team met de ontwikkeling van de auto. Ook gaat de ‘slimme’ en ‘gemotiveerde’ Sebastian Vettel goed om met de komst van de Monegask.

Ferrari maakte vorig jaar bekend dat het contract van Kimi Räikkönen niet verlengd zou worden. Als vervanger voor de ervaren Fin koos de Italiaanse renstal de 21-jarige Charles Leclerc, die in 2018 zijn Formule 1-debuut maakte bij Sauber. Momenteel staat Leclerc vijfde in het kampioenschap, op slechts 24 punten van zijn teamgenoot, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. ”Als ik kijk naar de eerste seizoenshelft, denk ik dat het heel positief is hoe Leclerc zich heeft ontwikkeld”, aldus Binotto in gesprek met Motorsport.com. ”In het begin waren er hoge verwachtingen. Hij stond onder een enorme druk, want als je voor Ferrari rijdt, zeker als je nog zo jong bent, rijd je voor Ferrari, dat is heel wat.”

Lees ook: Leclerc bewondert ‘precieze’ Vettel en mentaal sterke Hamilton

Het was een verrassing dat Ferrari koos voor de jonge Monegask, omdat het team vaak juist voor ervaren coureurs kiest. Desondanks is Ferrari blij met de keuze, ook omdat hij goed samenwerkt met het team. ”Hij is getalenteerd, en dat wisten we, maar hij leert van zijn fouten en dat is veel belangrijker. Zelfs de samenwerking met het team en zijn manier van het team ondersteunen met de ontwikkeling van de auto verbetert zich race na race, dag na dag. Dat is ook iets positiefs van de eerste seizoenshelft”, aldus Binotto.

Foto: Motorsport Images

Vettel pakt het goed op
In Bahrein pakte Leclerc al zijn eerste poleposition, en hij leek ook zijn eerste overwinning te pakken, totdat motorproblemen ervoor zorgden dat hij slechts als derde over de finish kwam. Daarnaast kwam de 21-jarige Ferrari-coureur in Oostenrijk dichtbij zijn eerste overwinning, maar daar werd hij in de slotfase ingehaald door Max Verstappen. Ferrari ziet dat de Monegask zich door de races heen flink heeft verbeterd. ”We wisten dat hij getalenteerd was, we konden in de GP3 en de Formule 2 al zien dat hij heel sterk was in aanvallen en verdedigen. Als er iets is wat ons verrast heeft, is het wel het tempo waarmee hij elke race verbetert. Race na race rijdt hij steeds meer solide, en ik denk dat hij zelfs nog beter kan dan wat hij nu al doet”, aldus Binotto.

Lees ook: Ferrari: ‘Standaardonderdelen horen niet thuis in de Formule 1’

Binotto beweert dat het ‘geen risico’ was om Leclerc naar het team te halen, en hij gelooft dat de Monegask juist goed past bij het ‘jonge’ team. Daarnaast geeft de teambaas aan dat Sebastian Vettel goed reageerde op de komst van Leclerc. ”Hij gaat er goed mee om, het zijn goede teamgenoten. Hij is slim en gemotiveerd, en ik denk dat het zelfs voor hem een veel lastigere start had kunnen zijn. Maar over het algemeen weet hij hoe goed hij kan zijn en hij is slim genoeg om de volledige situatie te begrijpen. Hij ondersteunt het team nog steeds, en hij weet ook dat hij voor ons een steunpilaar is, zowel nu als voor de toekomst”, aldus Binotto.

Lees meer over

Binotto Ferrari Leclerc