*

Leclerc bewondert ‘precieze’ Vettel en mentaal sterke Hamilton

Daan de Geus

Daan de Geus

22 augustus 2019 15:30

Leclerc bewondert ‘precieze’ Vettel en mentaal sterke Hamilton
Motorsport Images

Ferrari-jongeling Charles Leclerc weet dat hij met pas anderhalf seizoen en 33 Grands Prix achter zijn naam nog genoeg kan leren en kijkt daarbij naar de twee meest succesvolle coureurs op de grid: Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Leclerc maakt Vettel natuurlijk van dichtbij mee, want de twee zijn teamgenoten bij Ferrari. Wat Leclerc vooral is opgevallen, zo wordt hij geciteerd door Motorsport Week, is ‘hoe precies Vettel is in alles wat hij met de auto doet’. “Dat viel me direct op toen ik voor het eerst na een sessie naar hem luisterde, en dat is denk ik iets dat bij mijzelf nog iets beter kan”, erkent de Monegask.

Lees ook: Binotto prijst Vettels ‘analytische aanpak’, Vettel looft de rust die Binotto brengt

Mentaal sterke Hamilton
Behalve van viervoudig kampioen Vettel, valt er volgens Leclerc ook genoeg te leren van vijfvoudig wereldkampioen Hamilton. Gevraagd door het Italiaanse magazine Sette welke eigenschappen van Hamilton hij graag zou willen hebben, somt Leclerc dat op: “Zijn regelmaat, de kwaliteit om altijd het maximale eruit te halen, en hoe mentaal sterk hij is.”

“Iedereen kan eens een keer een goede ronde rijden”, weet Leclerc namelijk, “maar je maakt het verschil pas echt door ze aan elkaar te rijgen op het moment dat het telt.”

Lees ook: Leclerc ondanks ‘een paar fouten’ tevreden over zijn eerste seizoenshelft

Op zoek naar verbeterpunten
Leclerc benadrukt daarbij dat hij er hard aan werkt zichzelf te verbeteren op de punten waarvan hij denkt dat het beter kan. Eerder dit seizoen, na zijn onnodige kwalificatiecrash in Bakoe, stipte hij al aan dat hij nog moest leren op welke momenten hij écht moet pushen in de kwalificatie.

Nadat hij het daarna in Oostenrijk in duel aflegde tegen Max Verstappen, stelde Leclerc dat hij daar harder in moest worden, en voegde vervolgens in Engeland de daad bij het woord in meerdere harde duels met diezelfde Verstappen.

De 21-jarige Monegask heeft verder erkend dat hij beter moet worden in bandenmanagement, iets waar Vettel volgens hem momenteel sterker in is.

Lees ook: Verstappen: ‘Leclerc niet de enige jonge coureur met wie ik zal strijden’