*

Verstappen: ‘Leclerc niet de enige jonge coureur met wie ik zal strijden’

Laurens Stade

Laurens Stade

20 augustus 2019 13:00

Verstappen: ‘Leclerc niet de enige jonge coureur met wie ik zal strijden’
Motorsport Images

Max Verstappen verwacht dat hij in de toekomst niet alleen maar gevechten zal hebben met Charles Leclerc. De Nederlander zegt dat er nog genoeg andere jonge coureurs snel zijn, en noemt het ‘geweldig’ hij het opnieuw kan opnemen tegen de jongens met wie hij in zijn karttijd reed. 

In Oostenrijk begon de onderlinge strijd tussen Verstappen en Leclerc, waarbij de Nederlander won ondanks een slechte start. De Monegask was na afloop van de race niet blij met de inhaalactie van Verstappen, maar legde zich al snel neer bij het resultaat. In aanloop naar de Grand Prix van Engeland maakte Leclerc wel al duidelijk dat hij ‘agressiever’ zou gaan rijden, omdat hij erachter kwam dat ‘meer mogelijk is’ dan hij dacht.

Lees ook: Leclerc over rivaliteit met Verstappen: ‘Als kinderen spraken we nooit met elkaar’

Verstappen zegt dat hij ‘echt goed’ kan opschieten met Leclerc, maar denkt dat er in de toekomst minder prominente situaties op de voorgrond zullen spelen. ”We racen heel hard tegen elkaar,” zegt Verstappen tegen Autosport, ”en natuurlijk hadden we onze momenten tijdens het karten. Maar je zet je daar al snel overheen. We zitten nu allebei in de Formule 1 en hebben een droomleven.”

Foto: Motorsport Images

‘Veel meer jonge talenten’
Na de gevechten in Oostenrijk en Engeland kwamen beelden naar buiten van de twee in hun jonge kartjaren. Verstappen is blij om te zien dat de twee elkaar nu in de Formule 1 weer tegenkomen. ”We racen nu allebei waar we wilden racen. Dit was onze droom toen we in de karts zaten. Als je daar dan samen kan zijn is dat natuurlijk geweldig. Ik respecteer Charles enorm. Hij is een geweldige coureur, maar ik verwacht niet dat ik alleen maar met hem zal strijden.”

Dit jaar maakten drie Formule 2-coureurs een overstap naar de koningsklasse van de autosport, en Verstappen verwacht dat ook zij goed blijven presteren in de toekomst. ”Er zijn veel meer jonge talenten, zoals Lando (Norris), George (Russell) en misschien zelfs Alex (Albon) met wie ik zal strijden. Er stroomt veel jong talent de sport binnen, en als zij de juiste auto hebben kunnen ze net zo goed presteren”, aldus de Red Bull-coureur.

Foto: Motorsport Images

‘We zitten hier dankzij elkaar’
Norris, Albon en Russell streden vorig jaar om het Formule 2-kampioenschap. Russell ging er met de titel vandoor, en kwam bij Williams terecht. Norris maakte zijn overstap naar McLaren en Albon kwam bij Toro Rosso terecht, waar hij nu al is doorgestroomd naar Red Bull. Deze drie kennen elkaar al uit hun karttijd. ”We zaten gewoon wat te klieren als jongetjes”, zegt Russell over die periode.

Lees ook: Russell: ‘Haatberichten fans van Kubica zijn best wel kwetsend’

”Ik was de teamgenoot van Max in 2012 en heb al jaren tegen Alex geracet”, vervolgt de 21-jarige Brit. ”Het is een gek gevoel dat we samen doorgekomen zijn, en we hebben elkaar tot betere coureurs gemaakt. We pushten elkaar altijd tot de limiet en ik denk dat dat deels de reden is dat we allemaal hier terechtgekomen zijn.”

Volgens Norris is de Formule 1 een betere plaats dankzij de goede band met de andere jonge coureurs. ”Het maakt het leuker. Het is niet alsof je in je eigen wereld leeft. Je kan met mensen praten en dat maakt het gewoon stukken leuker”, aldus de McLaren-coureur.