George Russell zegt dat hij veel haatberichten krijgt van fans van Robert Kubica. De Brit noemt de berichten die hij krijgt ‘kwetsend’, maar benadrukt dat hij het belangrijker vindt wat de mensen bij Williams en Mercedes van hem vinden. Wel hoopt Russell dat hij ooit zulke ‘gepassioneerde fans’ zal hebben als de Pool.

De Formule 2-kampioen maakte dit seizoen de overstap naar de koningsklasse van de autosport en kwam bij Williams terecht waar hij nu teamgenoot is van de teruggekeerde Robert Kubica. Dit seizoen verloopt vooralsnog dramatisch voor Williams, maar de onderlinge verschillen zijn ook groot: Russell verslaat Kubica in alle kwalificaties. Dat roept de vraag op bij Poolse Kubica-fans of de Poolse coureur wel met hetzelfde materiaal rijdt als Russell, wat regelmatig leidt tot haatvolle berichten.

Lees ook: Zomerrapport – Williams: Hoop doet leven in weer een verloren jaar

”Het is een beetje kwetsend dat vijftig procent van de reacties op mijn berichten haatberichten zijn van Poolse fans, terwijl de andere vijftig procent van de reacties juist enorm aanmoedigend zijn voor mij”, zegt Russell daarover tegen Autosport. ”Ik bedoel, ik geef er echt alleen om wat mensen binnen Williams van me vinden, en wat de mensen bij Mercedes van me vinden. Maar je wil toch ook wel van buitenaf gerespecteerd worden”, aldus de Williams-coureur.

Foto: Motorsport Images

‘Ik zou niks veranderen’
Daarnaast merkt Russell op dat hij weinig tot geen haat krijgt van andere fans. ”Ik ben nog niemand tegengekomen die mij niet respecteert, of die op mij haat, die niet uit Polen komt. Ik waardeer de situatie en ik kan alleen maar hopen dat ik op een dag net zulke gepassioneerde fans heb.”

Lees ook: George Russell gaat gevecht aan: ‘Fijn om eens tegen andere coureurs te racen’

Kubica heeft voorlopig het enige puntje voor Williams gescoord dit seizoen, maar Russell is overduidelijk de snellere van de twee. ”Ik denk dat ik het heel goed deed bij sommige races, en bij sommige races juist weer minder”, zegt de 21-jarige Brit over zijn eerste twaalf races in de Formule 1. ”Maar ik zou er niks aan veranderen, omdat ik van die mindere races juist enorm heb geleerd. Mensen vroegen mij wat ik zou veranderen, als ik de eerste tien races opnieuw zou kunnen rijden. Ik zou helemaal niks veranderen, omdat je die ervaringen nodig hebt om beter te worden als persoon en als coureur”, aldus Russell.