George Russell imponeerde gisteren met een zestiende tijd in de kwalificatie (wat een vijftiende plek op de grid werd). Ook vandaag reed de Brit in dienst van het geplaagde Williams niet onverdienstelijk, met een zestiende plaats als resultaat.

Lees ook: Hamilton verwijst Verstappen naar tweede plaats met tactische meesterzet

Het lijkt erop dat de updates die Williams meenam naar Hongarije werken. Hoewel de stap naar de punten in een reguliere race nog een enorme sprong is, bungelde het team dit weekend niet meer helemaal achteraan. Dat merkt ook Russell, die ziet dat ‘het team duidelijk een goede stap heeft gemaakt’.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Russell kon eindelijk racen. © Motorsport Images.

Dankzij een sterke openingsronde maakte de Brit in eerste instantie twee plekken goed, om vervolgens alsnog terug te vallen naar de zestiende plek. “Gisteren overschreed duidelijk onze verwachtingen, dus vandaag kwamen we terug in de realiteit.” Die realiteit is wel een verbetering van de start van het seizoen. “We hebben nog veel werk te doen, maar het weekend was positief. Het was daarnaast ook leuk om eens tegen andere coureurs te racen.”

Lees ook: Russell: ‘Dit voelde als een poleronde’

Teamgenoot Robert Kubica heeft het weekend in Hongarije heel anders beleefd. “Het gevoel in de wagen was niet goed, net als gisteren. Na de zomerstop hebben we weer compleet andere circuits op de planning staan, dus we moeten nog zien hoe we het daar doen.” Wat wel positief was voor Kubica, was de enorme steun van zijn Poolse fans: “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen er uit Polen zijn gekomen. Ik wil ze allemaal bedanken voor de geweldige sfeer en ik hoop dat ze met goede herinneringen naar huis gaan.”

© Motorsport Images.