Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Hongarije gewonnen, dankzij een strategische meesterzet. Een extra pitstop van de Brit gaf hem een strategisch voordeel in de laatste fase van de race. Hamilton kon zo Verstappen, die versleten banden had, voorbijgaan. Sebastian Vettel mocht als laatste naar het podium.

De van poleposition gestarte Verstappen controleerde de race voor lange tijd, ondanks enkele zinderende gevechten met Hamilton. De Brit ademde constant in de nek van Verstappen, maar leek na een tweede pitstop weg te vallen uit het gevecht voor de overwinning. Ook Hamilton zelf leek de pitstop niet te begrijpen, bleek uit zijn radioboodschap: “Hebben we wel de juiste strategie?”

Lees ook: Hamilton: ‘Op het eind reed ik alleen maar kwalificatierondjes’

De inhaalactie van Hamilton op Verstappen. © Motorsport Images.

Meesterzet
Het antwoord op die vraag bleek echter al gauw een volmondig ‘ja’ te zijn. Waar Verstappen in de laatste fase van de race zijn harde banden sneller zag slijten dan hem lief was, kon Hamilton op zijn nieuwe medium banden het gat eenvoudig dichtrijden. Met een mooie actie verwees hij de Red Bull naar de tweede plek.

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede plaats: ‘Ik deed mijn uiterste best, maar het was niet genoeg’

Achter het titanengevecht was het Sebastian Vettel die op ruim een minuut (!) achter Hamilton als derde eindigde, net voor teamgenoot Charles Leclerc. Daarachter was het Carlos Sainz die imponeerde met een vijfde plek, voor Pierre Gasly. Kimi Räikkönen eindigde op de zevende plek, voor de teleurstellende Valtteri Bottas, die in de start van de race zijn voorvleugel moest wisselen na contact met Leclerc. Lando Norris en Alexander Albon completeerde de top tien.

© Motorsport Images.