Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene denkt met Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen als coureurs over het perfecte duo te beschikken. “De combinatie van deze twee verschillende coureurs is geweldig.”

In gesprek met Autosport stelt Arrivabene dat ‘coureurs sowieso vreemd zijn’ en Ferrari ook nog eens over twee rijders beschikt met totaal verschillende persoonlijkheden, maar ze tot zijn geluk wel allebei ‘volledig toegewijd zijn’.

Volgens Arrivabene is nieuwkomer Vettel, die over is gekomen van Red Bull, ‘een Ferrari-fanaat en een super grappige, maar ook nuchtere kerel’. “Daarbij is hij echter ook super professioneel en doet hij me denken aan een andere Duitser”, zegt Arrivabene, verwijzend naar Michael Schumacher.

Nu hij Vettel wat beter heeft leren kennen, verrast het de Ferrari-teambaas op basis van Vettels persoonlijkheid sowieso niet dat de Duitser vier titels heeft gewonnen, terwijl het hem verder goed doet dat ‘Sebastian al helemaal deel uitmaakt van het team en de familie’.

Räikkönen
In Iceman Räikkönen heeft de Scuderia verder de enige Ferrari-kampioen na Schumacher, benadrukt Arrivabene, die de Fin ziet als ‘iemand die er simpelweg niet van houdt over onzin te praten’, ook al zit Räikkönen door de goede voorbereiding in ieder geval beter in zijn vel dan vorig jaar.

De wereldkampioen van 2007 is volgens Arrivabene hoe dan ook ‘een goede gast en een hele goede coureur’, waardoor Ferrari in zijn ogen een geweldig duo heeft: “Sebastian en Kimi vormen samen de perfecte combinatie”, durft hij zelfs wel te stellen.

Domenicali
De terugkeer van Räikkönen bij Ferrari in 2014, vier jaar nadat hij na seizoen 2009 nog werd ontslagen door de Scuderia, werd overigens mogelijk gemaakt door Stefano Domenicali, Arrivabene’s voorganger als teambaas, ook al zat Marco Mattiacci daar ook nog kort tussen.

In gesprek met de Italiaanse journalist Leo Turrini voor diens blog beklemtoont Domenicali dat hij er ‘nooit spijt van heeft gehad’ dat hij Räikkönen heeft teruggehaald, ondanks dat de Fin een teleurstellend 2014 doormaakte. “De beslissing om hem terug te halen was de juiste en ik zou het zo weer doen.”

Domenicali werkt tegenwoordig overigens voor Audi en heeft het daar zeer naar zijn zin, maar moet toegeven dat hij er toch wel een beetje van baalt dat hij niet de kans heeft gekregen om nog met Vettel te werken: “Want ik ben altijd een grote fan van hem geweest.”