Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat Ferrari een voordeel heeft met hun krachtbron, maar dat dit voordeel niet zo groot is als het voordeel dat Mercedes in het verleden had. Binotto gelooft daarnaast niet dat de vier motorfabrikanten op hetzelfde niveau zitten.

Ferrari had sinds de Grand Prix van België vorig jaar geen race meer gewonnen, tot dezelfde race dit jaar. Sindsdien won het ook de Grand Prix van Italië en de Grand Prix van Singapore. In Rusland had de Italiaanse renstal opnieuw grote kansen op de overwinning, maar door een motorprobleem bij Sebastian Vettel en een ongunstige virtual safety car-situatie, moest Ferrari genoegen nemen met de derde plaats. Volgens Binotto zijn er nog steeds verschillen tussen de vier motorfabrikanten, ook al lijken deze minder te zijn geworden.

”Ik denk niet dat de anderen samenkomen”, zegt Binotto tegen Motorsport.com. ”Ik geloof dat er nog steeds verschillen zijn tussen alle vier de motorfabrikanten. Wij hebben misschien de krachtigste motor, maar ik denk niet dat de rest op hetzelfde niveau zit. Ik denk niet dat ons voordeel zo groot is als je misschien denkt”, aldus de Italiaan.

Lees ook: Uitloopstrook Koen Vergeer: Teamwork

Dat Ferrari een voordeel heeft op de rechte stukken is duidelijk. Volgens Binotto is dat echter niet alleen te danken aan de krachtbron. ”We hebben ten opzichte van de rest een behoorlijk grote deltasnelheid, maar dat ligt ook aan de auto en de luchtweerstand”, aldus Binotto.

Binotto denkt dat het voordeel dat Ferrari nu heeft, niet zo groot is als het voordeel dat Mercedes had bij de introductie van de hybride V6-motoren in 2014. ”Als we tot een gedetailleerde analyse kunnen komen, kunnen we concluderen dat we een voordeel hebben. Deze is echter niet zo groot als bijvoorbeeld Mercedes in het verleden. Zij hadden toen simpelweg de beste motor”, aldus de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Even bellen met Allard Kalff: ‘Er woedt een veenbrand bij Ferrari’