Volgens Ferrari-president Luca di Montezemolo is het, gezien de moeilijke economische situatie in de wereld, hoog tijd om de plannen voor kostenbesparing nu eindelijk eens door te voeren.

“De economie ligt wereldwijd, maar vooral in Europa, op zijn gat”, vertelt Di Montezemolo aan de officiële Ferrari-website. “Dit is een serieuze zaak, en iets dat de Formule 1 niet langer kan negeren”, benadrukt de Italiaan.

“We hebben echt geen tijd meer te verliezen”, stelt Di Montezemolo. “Het is hoog tijd om op deze problemen te reageren en de kostenreductie-kwestie serieus aan te pakken.”

“Wat dat betreft staan wij van Ferrari dan ook vierkant achter de FIA, want ook wij vinden dat er drastische maatregelen genomen worden om de kosten te besparen.”

“Wij als teams moeten daarbij ook verder kijken dan onze eigen (sportieve) belangen en de handen ineenslaan met de FIA en de commerciële uitbater van de sport om dit zonder verder oponthoud voor elkaar te krijgen. Het gaat hier namelijk om beslissingen die alleen maar op het hoogste niveau genomen kunnen worden en los staan van technische discussies die vaak alleen maar dienen om de belangen van de één of andere partij te beschermen.”