Ferrari zou als onderdeel van een nieuw actieplan overwegen Ross Brawn terug te halen naar het team. Hij droeg bij aan Ferrari’s laatste succesperiode.

Dat bericht Motorsport.com, in navolging van eerdere berichten over ‘belangrijke gesprekken’ die Ferrari-president Sergio Marchionne recentelijk met sleutelspelers binnen het team zou hebben gevoerd.

Als gevolg hiervan zou Ferrari het anders willen aanpakken en al een lijntje naar Brawn, die momenteel niet in de Formule 1 actief is en zich vooral met zijn hobby sportvissen bezighoudt, hebben uitgegooid.

Brawn zou echter niet direct hebben toegebeten, meldt Motorsport.com. De Brit zou geen trek hebben in een full-time comeback, waardoor nu aan een rol als adviseur zou worden gedacht.

In zo’n soort functie zou Brawn Marchionne en Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene moeten bijstaan. Dit vooral wat betreft ’technische zaken’ en aangaande interne veranderingen bij de Ferrari-renstal.

Michael Schumacher (GER) Ferrari F1 2002 and Ross Brawn (GBR) Ferrari Technical Director Brazilian Grand Prix, Interlagos, Sao Paulo, Brazil. 31 March 2002 DIGITAL IMAGE

Brawn met Michael Schumacher.

Wie is Ross Brawn?
Brawn was van eind 1996 tot en met eind 2006 technisch directeur van Ferrari. In die periode won Michael Schumacher vijf rijderstitels voor Ferrari, terwijl de Scuderia zes constructeurstitels won.

Brawn werkte daarvoor ook al bij Benetton met Schumacher, die in 1994 en 1995 ook met dat team wereldkampioen werd, terwijl Benetton in 1995 de constructeurstitel claimde.

Na zijn periodes bij deze teams, stapte Brawn als teambaas over naar Honda. Toen dat eind 2008 de stekker uit haar team trok, nam Brawn het over. Met Jenson Button won Brawn GP beide titels in 2009.

Mercedes kocht Brawn GP daarna. Brawn zette bij dat team de structuur op die volgens velen de basis vormde voor Mercedes’ titelsuccessen in 2014 en 2015, al verliet hijzelf het team eind 2013.