Ferrari-president Sergio Marchionne heeft afgelopen week ‘belangrijke gesprekken’ gevoerd met sleutelspelers bij Ferrari. Dit om te kijken waar het fout gaat bij de Scuderia.

Dat bericht Motorsport.com, dat stelt dat Marchionne – die tevens de ceo van Ferrari’s moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles is – in Maranello op de Ferrari-fabriek is geweest voor deze besprekingen.

Marchionne zou met ‘de afdelingshoofden en hun ondergeschikten’ van de chassis- en aerodynamica-afdelingen hebben gesproken. Dit om vast te stellen of op de fabriek wordt geloofd dat er nog meer uit de Ferrari SF16-H te halen valt.

Ook zou Marchionne hebben willen achterhalen of het beeld dat het Ferrari-management hem heeft voorgehouden wat betreft de ontwikkeling van de bolide, correct is, zo bericht Motorsport.com.

Formula One World Championship 2016, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016 - L to R): Maurizio Arrivabene (ITA) Ferrari Team Principal with Sergio Marchionne (ITA), Ferrari President and CEO of Fiat Chrysler Automobiles.

Marchionne (rechts) met Ferrari-teambaas Arrivabene.

Tijd voor actie?
Volgens de publicatie ‘is het mogelijk’ dat Marchionne als gevolg van deze gesprekken actie onderneemt en intern reorganiseert om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en indien nodig ook mensen op een zijspoor te zetten.

De positie van Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene zou daarbij ‘voor nu’ zeker worden geacht. Wel zou Arrivabene’s toekomst verder afhankelijk zijn van hoe de rest van seizoen 2016 uitpakt voor Ferrari.

Constructeurskampioenschap
Na tien van de 21 races heeft Ferrari nog niet gewonnen. Het Italiaanse team, dat in 2015 nog drie races won en vice-kampioen werd, wordt daarbij serieus onder druk gezet door Red Bull in de strijd om de tweede plek in het WK.

Van het bedreigen van het dominante Mercedes en strijden om de titel, is vooralsnog weinig terechtgekomen voor Ferrari in 2016. Marchionne heeft er geen geheim van gemaakt dat Ferrari moet winnen, vertelde Arrivabene eerder.