Ferrari wilde in Singapore Lewis Hamiltons race zoveel mogelijk verpesten. Dat blijkt uit vrijgegeven boordradiocontact tussen het team en de coureur.

Het verhaal is bekend. Hamilton reed achter Massa, probeerde hem in te halen maar reed zijn voorvleugel stuk op de rechter achterband van de Braziliaan. Massa’s band raakte hierdoor lek en Hamilton mocht twee keer de pits opzoeken. Voor een nieuwe voorvleugel en een drive-throughpenalty.

Uit het hoogtepuntenfilmpje dat Formula1.com altijd na elke race maakt is er nieuwe informatie naar voren gekomen over de twee vechtersbazen. Voor Hamilton en Massa elkaar raakten vroeg de ingenieur van de Braziliaan, Rob Smedley, om de race van Hamilton zoveel mogelijk te verpesten.

“Probeer Hamilton zo lang als je kan op te houden”, zei Smedley tegen Massa. “Probeer zijn race zoveel mogelijk te vernietigen. Kom op, knul.”

Hoewel dit opmerkelijke uitspraken zijn van een ingenieur lijkt het vooral Hamilton te zijn geweest die zijn eigen race verpestte. De McLaren-coureur zat aan de buitenkant, stuurde toch in terwijl Massa nog aan de binnenkant reed, waardoor de twee kemphanen elkaar raakten.

Je kunt de samenvatting hier vinden.