Ferrari-teambaas Mattia Binotto is goed te spreken over de progressie die Ferrari-junior Mick Schumacher boekt bij Haas. “Hij maakt vooruitgang.”

Dat zegt Ferrari-teambaas Binotto tegen Motorsport-Total over de aan zijn debuutjaar bezig zijnde Schumacher. De Duitser doet het volgens de Italiaan al ‘sinds de seizoensstart goed’. “Hij leert. Hij maakt vooruitgang.”

“Natuurlijk heeft hij ook een paar fouten gemaakt”, doelt de Ferrari-chef op de crashes die Schumacher – tot ongenoegen van Haas-baas Günther Steiner – ook heeft gemaakt. “Dat hoort echter bij het leerproces”, vindt Binotto.

Lees ook: Steiner verliest geduld met Haas-coureurs: ‘Te veel en te zware crashes’

Het belangrijkste, herhaalt Binotto, is dat Schumacher bij Haas zonder al te veel druk veel kan leren. “Over het algemeen kunnen we tevreden zijn”, beoordeelt Binotto zijn eerste seizoenshelft.

Volgens de Ferrari-teambaas is het wel belangrijk dat Schumacher stappen blijft zetten. “Het gaat er nu om dat hij zijn ontwikkeling in de tweede seizoenshelft voortzet. Ik ben er van overtuigd, dat hem dat gaat lukken.”

Lees ook: Jock Clear over werken met Mick Schumacher: ‘Doet me denken aan zijn vader’

De Grand Prix van Nederland vindt plaats van 3 tot en met 5 september in Zandvoort. Bereid je optimaal voor op de terugkeer van de Formule 1 naar de duinen met de Dutch GP Box van FORMULE 1 Magazine.