De FIA heeft een verklaring uitgegeven waarin het laat weten dat het wijzigen van de lijn in een remzone niet langer wordt getolereerd. Tijdens de rijdersbriefing was dit een van de gesprekspunten, samen met het naleven van blauwe vlaggen, waarvoor ook extra maatregelen worden getroffen.

De FIA beroept zich op artikel 27.5 van het sportief reglement dat stelt dat een auto niet op een potentieel gevaarlijke manier bestuurd mag worden en artikel 27.8 dat stelt dat andere coureurs niet gehinderd mogen worden door ‘op abnormale wijze van lijn te wijzigen’.

Artikel 27.6 staat coureurs toe om eenmaal van lijn te wijzigen om een positie te verdedigen en dat daarna de racelijn weer mag worden aangenomen, zolang er voldoende ruimte wordt gelaten voor de andere auto.

Ter aanvulling daarop stelt de FIA nu dat elke andere beweging onder het aanremmen die een andere coureur ertoe forceert uit te wijken als abnormaal wordt beschouwd en dus gevaarlijk voor andere coureurs. Die acties zullen derhalve aan de stewards worden gerapporteerd.

Blauwe vlaggen
De FIA wijst verder op artikel 27.9 dat coureurs die op een ronde gezet worden bij de eerstvolgende mogelijkheid aan de kant gaan. Het systeem dat erop toeziet dat de blauwe vlaggen consistent worden gegeven, werkt volgens de FIA goed, maar de teams gaan er niet allemaal hetzelfde mee om. Daarom wordt voortaan een ‘voorwaarschuwing’ gegeven, zodat de coureurs weten dat er een snellere rijder op komst is.