De startgrid wordt in 2010 bevolkt door twaalf teams. Zelfs het wegvallen van US F1 is voor de FIA geen reden Stefan GP alsnog een startbewijs te gunnen.

De Servische renstal is al enige tijd volop in voorbereiding op het seizoen en was er heilig van overtuigd dat het in Bahrein op de grid zou staan. Die hoop is vervlogen nu de FIA de definitieve deelnemerslijst heeft gepubliceerd.

De autosportbond bevestigt dat US F1 niet van de partij is en dat er vooralsnog geen vervanger wordt geselecteerd. “De FIA is van mening dat het voor een team niet mogelijk is op dit late moment alsnog in te stappen”, luidt de verklaring.

De FIA start op korte termijn een selectieprocedure voor seizoen 2011. Stefan GP, US F1 en andere geïnteresseerden mogen via deze weg proberen een startbewijs te bemachtigen. Het Amerikaanse team vertelde dat het op dit moment 'niet in staat is om deel te nemen'.

Op basis van de deelnemerslijst is nu tevens officieel dat Campos – met Bruno Senna – verder gaat onder de noemer HRT en dat BMW Sauber het voorvoegsel BMW behoudt. Bovendien bevestigt de FIA dat BMW Sauber in 2010 met de startnummer 22 en 23 rijdt.

De startnummers van BMW Sauber waren enige tijd onzeker omdat het team de sport korte tijd formeel had verlaten. Pedro de la Rosa krijgt nummer 22 toegewezen, Kamui Kobayashi plakt 23 op zijn auto.