Force India is de laatste tijd een stuk dichter in de buurt bij Williams gekomen in het WK en moet er nu op mikken Williams’ vierde plek af te pakken.

Dat maakt eigenaar en teambaas Vijay Mallya duidelijk in gesprek met Autosport. “Ik ben een blij man”, laat hij in de eerste plaats weten. “Ik heb namelijk van tevoren verklaard dat het dit jaar ons doel moet zijn vierde te worden en met nog elf races te gaan staan we nog maar negentien punten achter Williams.”

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Friday 8 July 2016 - Dr. Vijay Mallya (IND) Sahara Force India F1 Team Owner in the FIA Press Conference.

Mallya wil dat Force India de vierde plek van Williams afpakt.

“Aangezien we nog niet het uiterste uit de update hebben gehaald, zie ik dus zeker reden om positief te zijn”, beklemtoont Mallya, die aangeeft dat er geen grote upgrades meer komen, maar Force India nog wel aan ‘wat kleintje dingetjes’ werkt.

“Daarnaast denk ik dat onze update ons juist sterker zou moeten maken op circuits met een mix van langzame en snelle bochten. Dit ondanks dat we er op Silverstone, waar het om snelle bochten gaat, al veertien punten meer dan Williams mee scoorden.”

“Op basis daarvan staan we er zeker niet slecht op voor de rest van 2016”, denkt Mallya, die echter wel aangeeft dat het werk voor 2017, als de regels flink veranderen, prioriteit heeft: “2017 is een grote kans voor ons, die mogen we niet verkwanselen. Alle focus ligt erop een hele goede 2017-auto te construeren.”

Het verschil met Williams
Na vier races had Williams 51 punten en Force India acht. Bij race vijf, in Spanje, bracht Force India echter een omvangrijke update. In de zes Grands Prix sindsdien heeft het 65 punten gescoord, terwijl Williams in diezelfde zes races 41 punten verzamelde. Nu staat Williams op 92 en Force India op 73.