Het Nederlandse Red Bull-talent Richard Verschoor is twee keer als achtste geklasseerd in de Formule Renault 2.0-races door de nauwe straten van Monaco. Renault-protegé Jarno Opmeer finishte race één als dertiende en viel uit in de tweede wedstrijd.

Verschoor en Opmeer, die allebei deel uitmaken van het Talent First-programma van de Nederlandse autosportbond KNAF en bij het MP Motorsport-team ondergebracht zijn, stonden als zesde en dertiende op de grid voor de eerste race. Verschoor maakte daarin echter, nét, een valse start. Hoewel hij knap als vijfde werd afgevlagd, werd hij tien tellen teruggezet, naar P8.

“Ik was maar twee of drie honderdsten te vroeg weg, wat geen verschil maakt, maar regels zijn regels”, erkent Verschoor op de site van het Red Bull Junior Team. “Het was teleurstellend die straf te krijgen, want hoewel ik alsnog punten scoorde met P8, was ik wel mijn klassering als beste rookie kwijt.”

Voor race twee stond Verschoor achtste op de grid en daar finishte hij ook. Hij is happy met de race pace die hij had. “Maar inhalen is gewoon zó lastig in Monaco.” Wat nog wel beter kan, is de limiet vinden in de kwalificatiesessies, zo geeft Verschoor toe: “Al is dat ook ervaring.”

“Er zijn jongens die vorig jaar ook al in deze klasse raceten en die Monaco kennen, dat maakt echt verschil”, denkt Formule Renault 2.0-nieuwkomer Verschoor. Over het algemeen kan Verschoor ‘niet heel happy’ met zijn weekend zijn, meent hij, al prijst hij zich wel gelukkig dat hij steeds meer uit de auto weet te halen. “Ik kijk dus met plezier vooruit naar de volgende races.”

De eerste race in Monaco werd gewonnen door kampioenschapsleider Will Palmer, de jongere broer van Formule 1-coureur Jolyon Palmer. De zege in race twee ging naar Sacha Fenestraz. Opmeer haalde in race twee het einde niet, na contact met een collega-coureur in de eerste ronde bij Loews.

Race 2 ended quite early for me after a small touch with an other driver. Anyway was a pleasure to drive here!?

Een bericht gedeeld door jarno opmeer (@jarnoopmeer) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.