KNAF Talent First-coureurs Jarno Opmeer en Richard Verschoor kunnen terugblikken op een weekend op Spa waarin ze in de Formule Renault 2.0 Eurocup goed meededen om de punten.

In de drie races op de omloop in de Ardennen scoorde Opmeer er in totaal negen, terwijl Verschoor drie punten mee terug neemt uit België. Opmeer kwam in race twee en drie tot scoren, Verschoor eindigde in de eerste wedstrijd in de punten.

Verschoor in actie in La Source. Foto: Red Bull.

“De snelheid was goed en daarom ben ik toch tevreden over het weekend, al zie je dat helaas niet terug in het resultaat”, zegt Verschoor op KNAF.nl. De Red Bull-junior finishte race één waar hij begon: als zevende, al was van een echte race geen sprake aangezien er vanwege stevige mist achter de safety car gestart werd en de wedstrijd na drie rondjes onder geel werd afgevlagd, wat halve punten betekende. “Dat was natuurlijk jammer.”

Race twee verliep vervolgens ‘wat ongelukkig’ voor Verschoor, die op P12 finishte. In race drie lag hij op koers voor een sterke vijfde plek, maar Robert Shwartzman raakte hem toen deze een inhaalactie wilde uitvoeren, waardoor de wielophanging van Verschoors bolide brak. “Tot dat moment ging het heel goed. Het was een race-incident, maar er ging wel een zekere vijfde plek verloren.”

Opmeer
Waar Verschoor in de eerste race scoorde, deed Renault-protegé Opmeer dat in race twee en drie. Opmeer begon de tweede wedstrijd als zestiende, achter Verschoor, maar maakte een goede start. “Daarna vocht ik me met een paar inhaalacties naar plaats tien”, vertelt de coureur die zo een punt aan de race overhield op KNAF.nl.

Opmeer had een goed weekend op Spa. Foto: Renault Sport.

Race drie begon met een “mega start”, vanaf de twaalfde gridpositie. Opmeer won drie plekken en schoof er daarna nog een aantal door. De MP Motorsport-coureur kwam als zevende over de streep, maar won na afloop nog een extra plekje door een tijdstraf voor Max Fewtrell.

De uiteindelijke zesde plek leverde Opmeer zo acht punten op, waarmee hij zijn totaal op vijftien bracht. “Ik heb in dit weekend mijn puntentotaal meer dan verdubbeld, dus dat voelt goed”, vertelt de nummer vijftien uit de stand, die voor het weekend op Spa op zes punten en een negentiende plek stond.

Verschoor is met dank aan de drie punten uit Spa op 54 punten gekomen, waarmee hij de tiende plek in de tussenstand in handen heeft. Sacha Fenestraz voert het kampioenschap aan met 312.5 punten, voor Will Palmer met 260 en Max Defourny, die 232 punten heeft.