Het team van Williams heeft aangekondigd dat eigenaar en naamgever Frank Williams vanaf 1 april niet meer in de raad van bestuur van het overkoepelende bedrijf zal zitten. Wel blijft hij aan als teambaas.

 

Op de website van het team noemt Frank Williams zijn terugtreden uit de raad van bestuur ‘een logische stap in het geleidelijke proces om de jongere generatie de touwtjes in handen te laten nemen’. “In april word ik bovendien zeventig, dus ik zie dit als een opportuun moment”, zegt hij.

 

“Dit is echter niet zo’n ingrijpende beslissing als het lijkt te zijn”, benadrukt hij. “Ik blijf gewoon full-time aan het werk als teambaas en zal de bestuursvergaderingen als toeschouwer bezoeken. Daarnaast blijf ik uiteraard ook de grootaandeelhouder van het bedrijf Williams.”

 

De Williams-familie blijft overigens wel vertegenwoordigd in de bestuursraad, want dochter Claire zal per 1 april zitting nemen als director of marketing and communication, een functie die de huidige beschikbaar wordt omdat Dominic Reilly deze neer gaat leggen.

 

Reilly heeft acht jaar voor Williams gewerkt, maar vindt het nu tijd voor iets anders. Dat zijn baan wordt ingenomen door Claire Williams, die al jaren in een communicatiefunctie voor het team werkt, is overigens geen kwestie van nepotisme, zo benadrukken haar vader en bestuursvoorzitter Adam Parr.

 

Parr: “Claire werkt al tien jaar voor Williams en heeft steeds meer verantwoordelijkheden gekregen, waarbij ze heeft laten zien dat ze over de juiste kwaliteiten beschikt voor haar nieuwe functie. In haar nieuwe rol wordt ze de hoofdverantwoordelijke voor alle communicatiezaken van het Formule 1-team en bedrijf en moet ze daarnaast nieuwe partners voor ons zien te strikken.”

 

Frank Williams voegt toe dat hij blij is dat zijn dochter deze functie op basis van haar eigen kwaliteiten in de wacht heeft gesleept: “Ze heeft er hard voor moeten vechten en ik heb het haar ook niet makkelijk gemaakt, dus ik ben er trots op dat ze dit voor elkaar heeft gekregen. Ik weet zeker dat ze het goed gaat doen.”