De Nederlander Robin Frijns en zijn Audi-teamgenoten Dries Vanthoor en Stuart Leonard hebben met WRT de prestigieuze 12 Uur van Bathurst endurance-race gewonnen.

Frijns en zijn teamgenoten hadden zich als zevende gekwalificeerd op het Mount Panorama-circuit. In een race die de nodige neutralisaties kende vanwege crashes en botsingen, deed Frijns na elf uur racen vooraan mee.

De wedstrijd was mede door de vele neutralisaties ook in een strategische strijd veranderd en met nog twintig minuten te gaan, lag Frijns op kop op het moment dat de safety car weer nodig was.

Een gecrashte Audi was namelijk net geraakt door een aanstormende Mercedes, wat zorgde voor flink wat opruimwerkzaamheden, waarna na een minuut of tien werd besloten de rode vlag uit te hangen.

Met Frijns als ‘koploper’ op de grid, tikten de laatste tien minuten vervolgens af. Van een herstart kwam het niet meer, zodat WRT tot winnaar werd uitgeroepen, voor Mercedes AMG Team SunEnergy1.

Lees ook: Frijns rijdt in 2018 voor Audi in DTM

“De laatste stint draaide om het sparen van benzine en managen van het gat. Het was niet makkelijk” vertelt Frijns op de Bathurst-website. “Er was veel verkeer en je moet de auto natuurlijk heel houden en tegelijk op kop blijven.”

De derde plaats was voor het Boston Athletic Club-team waar onder meer Jeroen Bleekemolen deel van uitmaakte, rijdend met een Porsche 911 GT3 R. Deze equipe pakte de zege in de Pro-Am categorie.

BOOM! 12 hours of Bathurst WINNERS!!! #sendit #done

Een bericht gedeeld door Robin Frijns (@robinfrijns1) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Beeld: Audi/Daniel Kalisz