Robin Frijns rijdt in 2018 in de DTM. De 26-jarige Nederlander neemt bij Audi het plekje van Mattias Ekström over.

Na zeventien jaar in de Duitse toerwagenklasse zegt Ekström de DTM vaarwel om zich op de World Rally Cross te concentreren, waarin hij een eigen team heeft. Het vertrek van de Zweed, in 2004 en 2007 kampioen in de klasse, maakt de weg vrij voor Frijns.

De coureur uit Limburg heeft al enkele jaren een goede relatie met Audi door zijn deelname aan de Blancpain sinds 2015, waarin hij telkens met Audi heeft gereden. “Robin heeft zijn kunnen laten zien achter het stuur van de Audi R8 LMS en ook in onze Formule E-simulator”, zegt Audi Motorsport-topman Dieter Gass over Frijns, die in 2013 al eens met een DTM-auto van Audi testte. “Hij heeft toen een goede indruk gemaakt en we hebben hem sindsdien dus ook altijd goed in de gaten gehouden.”

Frijns is volgens Gass een coureur met ‘veel potentieel’. Als rookie moet er ook veel mogelijk zijn in de DTM, stelt Gass, die aanhaalt dat nieuwkomer René Rast in 2017 in zijn eerste volledige seizoen in de klasse kampioen werd. Volgens Gass staat Audi er met Frijns als opvolger van Ekström goed op qua rijdersbezetting voor 2018. “Daar zijn we van overtuigd.”

Frijns combineerde racen in de Blancpain Series en andere endurance-wedstrijden de afgelopen jaren met deelname aan de Formule E. Afgelopen najaar raakte hij zijn zitje bij Andretti kwijt doordat dat team een samenwerking aanging met BMW. Frijns kwam afgelopen weekend nog in actie tijdens de 24 Uur van Daytona, met LMP2-team Jackie Chan DC Racing. Hij en zijn teamgenoten finishten, na drie lekke banden, als vijftiende.