*

Furieuze Steiner: ‘Werkelijk alles ging mis’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

2 mei 2017 10:33

Furieuze Steiner: ‘Werkelijk alles ging mis’
Sutton Images

Haas-teambaas Günther Steiner is flink over de zeik na een weekend waarin naar eigen zeggen ‘alles mis ging wat er mis kon gaan’.

“Ik denk dat het heel normaal om kwaad te te zijn na een weekend zoals wij dat in Rusland hebben gehad”, vertelt de Italiaanse teambaas. “Alles wat mis kon gaan, ging daadwerkelijk mis.”

Met de startcrash van Romain Grosjean na een sowieso kansloos weekend én een tijdstraf voor Kevin Magnussen die hem mogelijk punten gekost heeft, lijkt Steiner ook alle reden te hebben tot chagrijn.

Magnussen (13e) kreeg zijn tijdstraf voor het verlaten van de baan in bocht twee, waarna hij niet volgens de richtlijnen terugkeerde op de baan. Het voorbij laten van Felipe Massa, een schuldbewuste actie, droeg er niet aan bij dat het incident onbesproken bleef.

Steiner erkent dat de straf niet geheel onterecht was, maar weet dat Magnussen zonder die extra vijf seconden makkelijker om punten had kunnen strijden: “Ik beweer niet dat we dan sowieso punten hadden gescoord, maar de kans erop zou een stuk groter zijn geweest.”

“Er tegenin gaan heeft overigens geen zin”, vervolgt Steiner. “Ze hebben ons dat verteld dat coureurs die wijd gaan pas voorbij de paaltjes pas weer de baan op mogen sturen en dat hebben we niet gedaan. Daar kunnen we alleen onszelf op aankijken.”