Pierre Gasly zegt dat hij bij Red Bull ‘slechts tachtig procent’ van zijn potentieel heeft bereikt. De Toro Rosso-coureur zegt dat hij in zijn hele carrière ‘maar zes maanden niet competitief’ is geweest, verwijzend naar zijn tijd bij Red Bull.

De Grand Prix van Hongarije was voorlopig de laatste race van Pierre Gasly voor Red Bull. De Fransman werd in de zomerstop vervangen door Alexander Albon en in België stapte Gasly weer in bij Toro Rosso. In 2020 zal de 23-jarige Gasly voor Toro Rosso blijven rijden. Hij zegt dat hij bij Red Bull niet zijn volledige potentieel bereikte.

”Ik heb de Formule Renault 2.0 gewonnen, eindigde tweede in de Formule Renault 3.5, won het GP2-kampioenschap, eindigde tweede in het Super Formula-kampioenschap en ik was sterk in de Toro Rosso afgelopen jaar”, zegt Gasly. ”Ik ben maar zes maanden in mijn carrière niet competitief geweest”, verwijst Gasly naar zijn tijd bij Red Bull.

Lees ook: Gasly extatisch na eerste podium: ‘Dit vergeet ik nooit’

Snelste auto
”Dat is ook waarom ik me realiseerde dat de Formule 1 meer een teamsport is dan ik had gedacht”, vervolgt de Fransman. ”Het voelde alsof we ver van het volledige potentieel verwijderd waren. Het is jammer dat het uiteindelijk niet werkte, want we hadden alles tot onze beschikking om het te laten werken”, aldus Gasly.

Gasly behaalde in Brazilië zijn beste eindresultaat in de Formule 1 tot nu toe met de verrassende tweede plaats, achter zijn voormalig teamgenoot Max Verstappen. Ondanks de mindere resultaten bij Red Bull wil de Fransman opnieuw voor een topteam rijden. ”Als coureur wil je altijd in de snelste auto zitten. Maar om verschillende redenen voelt het alsof ik maar tachtig procent van het potentieel bereikte bij Red Bull. Dit is een klein beetje veranderd sinds ik weer bij Toro Rosso zit en voor mijn gevoel presteer ik beter. Daar geniet ik meer van, maar als coureur wil je altijd in de snelste auto zitten”, aldus Gasly.

Luister ook naar onze podcast, elke maandag na de race bespreken we wat FORMULE 1 op de plank heeft voor de komende editie. (iTunes)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Foto: Motorsport Images