Na vijf seizoenen in de Formule 1 is Pierre Gasly naar eigen zeggen een ‘completere coureur’. Dankzij zijn bakken aan ervaring kan hij nu bijvoorbeeld ‘efficiënter samenwerken’ met het team en is zijn feedback ‘veel duidelijker’.

Het is tot nu toe een lastig seizoen geweest voor Gasly, die vorig jaar juist nog vaak in de spotlights reed maar met de AT03 niet regelmatig in de punten kan eindigen. Hij moet het dit seizoen bovendien soms afleggen tegen teamgenoot Yuki Tsunoda, waar hij vorig jaar nog duidelijk de betere was. Na dertien races staan er zestien punten achter zijn naam, Tsunoda heeft er elf.

Ondanks dat werd Gasly onlangs nog genoemd als mogelijke vervanger van Fernando Alonso bij Alpine en werd hij vorig jaar ook al regelmatig genoemd in de geruchtenmolen. “Daar ben ik blij mee”, zegt Gasly tegen de Italiaanse tak van Motorsport.com. Die geruchten werden meteen de kop ingedrukt door Red Bull-adviseur Helmut Marko, die ontkende dat er een ontsnappingsclausule in het contract van de Fransman zou staan. Hij zal daardoor in ieder geval in 2023 voor AlphaTauri rijden.

Lees ook: Red Bull ontkent ontsnappingsclausule Gasly: ‘Heeft geen zin om hem te laten gaan’

Bij de Red Bull-familie heeft Gasly veel meegemaakt. “Na één seizoen kreeg ik al promotie”, doelt Gasly op de overstap naar moederteam Red Bull. “Dat was een geweldige kans omdat zij mijn potentie zagen.”

Dat avontuur verliep echter allesbehalve soepel en na een half seizoen werd Gasly weer teruggeplaatst bij het zusterteam. Daar heeft hij zijn waarde meermaals bewezen. “Na vijf seizoenen in de Formule 1 ben ik nu absoluut een completere coureur”, stelt de AlphaTauri-coureur. “Ik heb veel meer ervaring, werk efficiënter samen met het team, weet precies wat ik van de auto wil en mijn feedback is veel duidelijker. Je groeit en leert”, stelt de Fransman vast.