Red Bull ontkent dat er een ontsnappingsclausule in het contract van Pierre Gasly is opgenomen. De Fransman werd genoemd als mogelijke kandidaat voor het Alpine-zitje naast landgenoot Esteban Ocon, maar kan dat uit zijn hoofd zetten.

Het silly season werd afgetrapt door het afscheid van Sebastian Vettel, waarna Fernando Alonso voor een schok zorgde door dat zitje over te nemen. Dat zorgt voor een leeg zitje bij Alpine, waar Oscar Piastri de nummer één kandidaat was voor dat zitje, maar toen barstte het silly season pas echt los. Piastri ontkende namelijk een contract voor 2023 te hebben terwijl Alpine hem had aangekondigd als vervanger van Alonso.

Daardoor werd niet alleen Daniel Ricciardo – Piastri zou immers op zijn zitje azen – in verband gebracht met Alpine, maar ook AlphaTauri-coureur Pierre Gasly. Hij zou naar verluidt namelijk een ontsnappingsclausule in zijn contract hebben waardoor hij bij andere teams kan aankloppen voor een zitje.

Lees ook: Gerucht: ‘Ricciardo vraagt McLaren $21 miljoen om contract af te kopen’

Red Bull-adviseur Helmut Marko maakt echter snel een einde aan die geruchten. De Oostenrijker ontkent het bestaan van zo’n clausule in het contract van Gasly. “Er is geen ontsnappingsclausule voor Gasly, er was er geen voor de zomerstop en er zal er geen zijn na de zomerstop”, benadrukt Marko tegenover Sport1.

AlphaTauri-teambaas Franz Tost vindt dat een goede zaak. “Voor Red Bull heeft het geen zin om Pierre te laten gaan”, stelt Tost. “Als een Red Bull-coureur wegvalt, is er geen andere geschikte coureur die kan invallen. Alleen Gasly kan dat”, maakt de Oostenrijker meteen de waarde van de Fransman voor zijn team duidelijk. Het is daarmee ook meteen duidelijk dat Gasly pas in 2024 eventueel een overstap zou kunnen maken naar een ander team.