*

Gasly: ‘Honda stelde zich gedurende 2018 steeds meer open’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 december 2018 11:05

Gasly: ‘Honda stelde zich gedurende 2018 steeds meer open’
Red Bull

Honda heeft zich gedurende 2018 steeds meer opengesteld en steeds meer vertrouwen gekregen in Toro Rosso, vertelt Pierre Gasly. Wel zo fijn, want volgens de Fransman was Honda na hun jaren met McLaren eerst vrij gesloten.

“Honda heeft natuurlijk ook een moeilijke periode gehad met McLaren, in 2017”, doelt Gasly in gesprek met Motosportweek op het jaar waarin de samenwerking tussen die twee partijen spaak liep.

Volgens Gasly stelde Honda zich daarom in het begin van de nieuwe relatie met Toro Rosso wat terughoudend op. “Maar ik kon naarmate het jaar vorderde duidelijk zien dat ze zich meer open stelden en ons meer vertrouwen gaven om met hetzelfde doel voor ogen samen te werken.”

Honda werd volgend Gasly ook ‘steeds beter’ naarmate 2018 vorderde en de coureur die in 2019 overstapt naar Red Bull, dat met ingang van volgend seizoen ook met Honda gaat rijden, is ‘heel happy’ met de relatie die hij met de Japanse fabrikant heeft.

Gasly werkte in 2017 al met Honda in de Super Formula.

Eerdere ervaring
Gasly kende Honda ook al voor het in 2018 met Toro Rosso in zee ging: het jaar ervoor reed hijzelf in de Japanse Super Formula voor een Honda-team. “Ik denk dat dat vooral nuttige ervaring is met oog op de communicatie”, zegt hij over zijn eerder opgedane kennis over het werken met Japanners en omgaan met de Japanse cultuur.

In 2019 wordt Gasly bij Red Bull de teamgenoot van Max Verstappen, die nog niet eerder met een Honda-motor heeft gereden. Volgens Gasly zal de Nederlander ‘binnen een paar rondjes’ wel gewend zijn aan de Honda-V6 en zal vooral het werken met de Japanse firma wennen zijn. “Of ik hem daar tips voor wil geven? Dat maakt voor mij niet uit. Maar hij komt er sowieso zelf wel achter hoe dat is”, aldus Gasly tegenover Motorsport-Total.

Verstappen en Gasly.