*

Gasly krijgt steeds meer feeling met zijn Red Bull

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

14 april 2019 12:16

Gasly krijgt steeds meer feeling met zijn Red Bull
Motorsport Images

Pierre Gasly reed in een anonieme Grand Prix van China naar de zesde plek. Hij mag daar een extra punt bij optellen, omdat hij de snelste ronde reed tijdens de race.

Lees ook: Lewis Hamilton wint in China de duizendste Grand Prix in F1-historie

De kersverse Red Bull-coureur is nog niet helemaal gewend aan zijn nieuwe bolide, maar verbetert zichzelf wel ieder weekend. “Langzaam verbetert de feeling met de auto, maar er is nog steeds veel werk te doen. We doen één stap per weekend, maar natuurlijk zou ik er graag drie doen”, vertelt hij Sky Sport.

Toch had Gasly vandaag een positieve opsteker in de vorm van de snelste ronde. “Ik ben blij met mijn eerste snelste ronde in de Formule 1. We hadden een extra pitstop en besloten ervoor te gaan”, verklaart hij de tactiek erachter.

Gasly eindigde op de zesde plek, ruim achter zijn voorligger en eveneens ruim voor zijn directe achterligger. Logischerwijs reed hij een ‘eenzame’ race. “In het begin probeerde ik op de zachte band niet teveel achter te raken op de top vijf, die op de medium reed. Ik viel langzaam terug en zag daarna niet veel van de race meer.”

© Motorsport images

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.