Lewis Hamilton heeft de Chinese Grand Prix op zijn naam geschreven. De Britse coureur in dienst van Mercedes is daarmee de winnaar van de duizendste Grand Prix in de Formule 1 geschiedenis. Teamgenoot Valtteri Bottas eindigt deze historische race op de tweede plek, Sebastian Vettel maakt namens Ferrari het podium compleet.

Lees ook: Bottas treurt na verknalde start: ‘Daar heb ik het verloren, had veel wielspin’

De McLarens en Daniil Kvyat maken contact bij de start. © Motorsport images.

Mercedes zat er het hele weekend goed bij en bevestigde haar goede vorm op zondag door de race gemakkelijk naar zich toe te trekken. Het was echter niet polesitter Bottas die de grootste bokaal mocht ophalen, maar de van plek twee gestarte Hamilton, die zijn teamgenoot direct bij de start verschalkte. Ook Charles Leclerc passeerde teamgenoot Vettel in de eerste bocht, maar tijdens de race moest de Monegaskische Ferrari-coureur echter zijn derde plek opgeven aan Vettel. Leclerc stemde morrend in met de teamorder en bleef te lang doorgaan met zijn eerste stint. Daardoor viel hij na zijn eerste stop terug tot achter Max Verstappen, op de vijfde plek.

Lees ook: Podium nooit binnen bereik geweest voor Verstappen: ‘Vierde was vandaag het maximale’

Na de tweede serie pitstops bleef de volgorde aan de top ongewijzigd. De top vijf koos voor een twee-stop strategie, met een eerste stint op de medium band, daarna een stint op de harde band en vervolgens een laatste stint op de medium band.

Lees ook: Leclerc na teamorder: ‘Er zal wel een uitleg voor zijn’

Pierre Gasly reed voor Red Bull een kleurloze wedstrijd, die hij op de zesde plek eindigde. Hierachter was Daniel Ricciardo voor Renault ‘best of the rest’, gevolgd door Sergio Perez en Kimi Räikkönen. Alexander Albon reed knap vanuit de pitstraat naar de tiende plek, terwijl Gasly een extra punt pakte met de snelste ronde.

Lees ook: Gasly krijgt steeds meer feeling met zijn Red Bull

© Motorsport images.