*

Bottas treurt na verknalde start: ‘Daar heb ik het verloren, had veel wielspin’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

14 april 2019 10:23

Bottas treurt na verknalde start: ‘Daar heb ik het verloren, had veel wielspin’

Hij verloor het bij de start, Valtteri Bottas mocht van pole position vertrekken maar zag na 100 meter zijn teamgenoot Lewis Hamilton al voorbij rijden. “Daarna was ons tempo redelijk hetzelfde maar ik kon in de vieze lucht niet zoveel doen. Ik kon niet volgen.”

Lees ook: Lewis Hamilton wint in China de duizendste Grand Prix in F1-historie

Bottas had de minste start van de top 5. “Daar heb ik het verloren, ik had wielspin bij de start door de witte finishlijn enkele meters na mijn startplek. Het zijn details, het is gelukkig vroeg in het seizoen.” Voor het eerst dit seizoen heeft Bottas niet meer de leiding in het kampioenschap: “Dat is niet leuk maar ik kom terug!”, belooft de Fin.

Zijn teamgenoot Hamilton reed na de start schier onbedreigd naar de winst, het is alweer zijn 75e overwinning van zijn carrière. “Wat een mooi resultaat! We wisten aan het begin van het weekend nog niet waar we stonden ten opzichte van Ferrari. Zij waren zo snel in Bahrein”, aldus de Brit direct na de finish. “Mijn start was goed en daarmee was het ook meteen gedaan. Maar we zijn het hele weekend snel geweest. Weer een 1-2 en dat in de duizendste race, het zit zo dichtbij elkaar. We zullen zien hoe het de volgende race is.”

Vettel en Verstappen kruisten de degens halverwege de race. Foto: Motorsport Images

Achter de twee Mercedessen moest Sebastian Vettel zich tevreden met een podiumplek, zijn eerste dit seizoen. “Ik ben blij met het podium, ik probeerde bij te blijven bij de Mercedessen maar het lukte niet”, aldus Vettel die nog een mooi robbertje uitvocht met Max Verstappen. “Ik zag hem komen, ik hem een beetje. Hij gaat het proberen in de binnenkant. Vervolgens kon ik terugkruisen en dat lukte.”

Vettel kreeg vervolgens ook nog hulp vanaf de pitmuur, Leclerc werd gesommeerd hem voorbij te laten. “Ik kon sneller gaan, al had ik daarna moeite het ritme te vinden. We konden Mercedes gewoon niet bijhouden, er is genoeg huiswerk voor ons te doen.”