Alexander Albon heeft sterk gereageerd op de moeilijke zaterdag die hij had in Shanghai. De Brit met Thaise roots crashte in de derde vrije training en kon door de schade aan zijn wagen niet deelnemen aan de kwalificatie. Maar op zondag maakte Albon zijn weekend toch nog goed.

“Na VT3 voelde het weekend aan als een gemiste kans. Onze pace was goed, maar ik kon het niet tonen in de kwalificatie. Q3 was zelfs mogelijk geweest,” legt Albon uit aan Sky Sports. Toro Rosso moest door de crash op zaterdagochtend een nieuwe Honda-motor steken in de bolide van Albon. Daardoor startte de rookie vanuit de pitstraat. Met een sterke prestatie eindigt hij uiteindelijk op P10, goed voor een punt.

Albon blikt met een kwinkslag terug op zijn inhaalrace. “Eigenlijk rij ik een saaie race. Al mijn inhaalactie doe ik op het lange rechte stuk, behalve die op Magnussen.” De Brit reed dankzij een eenstopper naar zijn derde punt van het seizoen. “We hadden oorspronkelijk een een tweestopper gepland. Maar tijdens de race voelden de banden goed,” legt de Toro Rosso-coureur uit. “In de wagen voelde ik dat een one stop mogelijk was. Formule 2 is een goede opstapklasse, daar leer je echt met Pirelli-banden omgaan,” besluit Albon.

Lees ook: Podium nooit binnen bereik geweest voor Verstappen: ‘Vierde was vandaag het maximale’