Max Verstappen beleefde een solide Chinese Grand Prix. Gestart vanaf de vijfde positie, wist hij tijdens de race een plekje goed te maken en net buiten het podium als vierde te eindigen. Meer was vandaag niet mogelijk volgens de Red Bull coureur.

Lees ook: Lewis Hamilton wint in China de duizendste Grand Prix in F1-historie

Hij was niet tevreden gisteren nadat hij door een inschattingsfout in combinatie met gedrang in de laatste bocht, net te laat was voor een verbetering van zijn rondetijd in de kwalificatie. Daardoor moest de Nederlander van plek vijf starten, terwijl er volgens hem meer in had gezeten. Toch keek hij positief vooruit naar de race en verwachtte hij in gevecht te kunnen gaan met de Ferrari’s voor de laatste podiumplek.

© Motorsport images.

Die podiumplek was de gehele race eigenlijk buiten bereik. Heel even leek Verstappen het gevecht met Vettel aan te kunnen gaan, maar de Ferrari coureur verwees de Red Bull rijder gauw terug naar de vierde plek. Charles Leclerc was echter een gemakkelijke prooi voor de vierde plek. Hierna reed Verstappen solide naar de finish.

Lees ook: Verstappen nuanceert kwalificatievoorval: ‘Maar natuurlijk is het balen, want ik had om P3 kunnen vechten’

De Nederlander wist zelf dat de vierde plek het hoogst haalbare was vandaag. “Ik probeerde Vettel wel in te halen, maar hij reed toen op koude banden. Ik had niet genoeg snelheid, de vierde plek was het maximale”, geeft hij aan tegenover Ziggo Sport. Charles Leclerc kwam in de laatste fase van de race nog aardig dichtbij, maar vormde nooit een echte bedreiging. “Leclerc was gelukkig niet snel genoeg.”

Na zijn derde plek in Australië heeft Verstappen geen aanspraak meer kunnen maken op het podium. Mercedes en Ferrari zijn simpelweg sneller dan de Red Bull. “Punten halen is op dit moment het maximale wat we kunnen doen,” sluit Verstappen af.

© Motorsport images.