Na een indrukwekkend weekend in Bahrain heeft Charles Leclerc zijn vorm niet kunnen doortrekken naar China. De Monegask ging bij de start nog wel voorbij teamgenoot Vettel, maar na teamorders van Ferrari viel Leclerc uiteindelijk terug naar de vijfde plaats, achter Max Verstappen.

Het was geen eenvoudig weekend voor Charles Leclerc. Hij zoekt de schuld eerst en vooral bij zichzelf. “Het was gewoon geen goede race van mij. Ik ben eigenlijk over het hele weekend niet tevreden,” is Leclerc zelfkritisch. Op de vraag of het teamorder zijn race nog verder in de war stuurde, wil de polesitter van Bahrein nog niet reageren. “Daar wil ik geen commentaar op geven zonder alle informatie te hebben. Er zal wel een uitleg zijn voor hetgeen het team heeft gedaan,” aldus Leclerc aan Sky Sports.

Lees ook: Albon: ‘Na VT3 voelde dit weekend als een gemiste kans’

Mattia Binotto. Foto: Motorsport Images

Ook Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, werd aan de tand gevoeld over het incident. “Ik begrijp Charles (Leclerc, red.) zijn reactie, maar de Mercedessen waren op dat moment sneller en we wilden kijken of Seb (Vettel, red.) de zilverpijlen wel kon volgen. Als team moeten we alles proberen,” legt de teambaas uit. Volgens Binotto speelde het teamorder wel geen rol in de vierde plek van Verstappen. “De undercut had de Red Bull hoe dan ook tussen onze coureurs gebracht,” stelt de Italiaan.

Een overwinning zat er voor Ferrari nooit in volgens Binotto. “Onze wagen was zonder twijfel te traag om te winnen dit weekend. Maar het is wel duidelijk dat de situatie iedere race kan wisselen.”

Lees ook: Bottas treurt na verknalde start: ‘Daar heb ik het verloren, had veel wielspin’