*

Gasly: “Verstappen is de meest getalenteerde coureur op de grid”

Klaas Min

Klaas Min

12 februari 2019 11:56

Gasly: “Verstappen is de meest getalenteerde coureur op de grid”

Pierre Gasly wil zich optrekken aan Max Verstappen: “Ik had me geen betere teamgenoot kunnen voorstellen, want Max is de meest getalenteerde coureur van dit moment. Dit is een geweldige kans voor mij. Uiteindelijk wil ik wereldkampioen worden en dan zul je de besten moeten verslaan”, zegt hij in een video van Red Bull.

In 2014 kwam Gasly in het Red Bull Junior Team, het opleidingsprogramma van Red Bull. Hij debuteerde in 2017 tijdens de Grand Prix van Maleisië. Hij verving daar Daniil Kvyat. Zijn beste prestatie in de Formule 1 behaalde hij vorig jaar met een vierde plaats in de Grand Prix van Bahrein. Gasly heeft in totaal 29 WK-punten bij elkaar gereden voor het team van Toro Rosso.

In 2019 vervangt hij Daniel Ricciardo en komt hij naast Verstappen in het team van Red Bull. Hij hoopt de strijd aan te gaan met Verstappen en veel van hem te leren. Gasly wil zich blijven ontwikkelen: “Het is pas mijn tweede volledige seizoen en ik weet dat ik nog veel zelf moet leren. Bij Red Bull hebben ze de ervaring en kennis om mij te helpen. Ik ga proberen alles uit mezelf te halen.”

Verder praat hij over zijn hoogtepunten van 2018, zijn favoriete circuit en nog veel meer.