Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen eindigden de eerste trainingen ‘gewoon’ bij de eerste vier, maar het was toch geen best begin in Rusland voor de Scuderia, zeggen ze.

In het geval van Vettel was dat duidelijk: hij viel in VT2 na een halfuur stil met een elektrisch probleem en kwam daarna niet meer in actie op het Sochi Autodrom.

“We weten nog niet wat het precies was, behalve dat het om iets electronisch ging. Dat moeten we dus gaan uitzoeken”, vertelt Vettel, die er niet aan twijfelt dat Ferrari het kan oplossen zodra het weet wat mis ging.

“Het blijft natuurlijk wel jammer dat we nu amper racesimulaties hebben kunnen doen en dus niet precies weten hoe we er op dat vlak voor staan, al heb ik daar wel een indruk van”, vervolgt Vettel.

“Kimi heeft in de rest van de training bovendien de rest van ons huiswerk gedaan, terwijl we misschien ook wel bij wat andere teams kunnen afkijken en hun werk kopiëren.”

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Friday 29 April 2016 - Sebastian Vettel (GER) Ferrari.

Vettel kopieert alvast wat huiswerk.

De Duitser vindt het echter lastig te zeggen hoe Ferrari’s kansen dit weekend liggen. “We moeten de zaterdag maar afwachten. Gelukkig hebben we zaterdagochtend ook nog een vrije training”, besluit Vettel tegenover de verzamelde pers.

Terwijl Vettel achtereenvolgens derde en tweede was, liet Räikkönen twee keer een vierde tijd noteren. Toch draait hij er ten overstaan van Motorsport.com niet omheen dat het ‘een wat moeilijkere dag’ was.

“We hadden er moeite mee de banden aan de praat te krijgen en een goede set-up te vinden”, somt hij op. Verder ging het ‘wel oké’, vertelt de Fin, wiens team in Sotsji een verbeterde motorspecificatie heeft geïntroduceerd.

Die werkt prima, vertelt The Iceman. “Maar we zouden ook niet met iets nieuws komen als we niet zouden denken dat het een verbetering is”, besluit hij.