*

Geen doorgang voor plan om inhaalprobleem op te lossen

Daan de Geus

Daan de Geus

8 april 2018 10:35

Geen doorgang voor plan om inhaalprobleem op te lossen
Sutton Images

De Formule 1-teams hebben een plan geblokkeerd om het inhaalprobleem in de sport (mogelijk) op te lossen. Een aantal door de FIA en Liberty Media voorgestelde regelwijzigingen voor 2019 zijn verworpen door de teams.

Het ging daarbij om het idee de voorvleugels minder gecompliceerd te maken door het aantal voorvleugel-elementen in te perken, en een idee het bovenste paneel van de achtervleugel te vergroten om voor een krachtiger DRS-effect te zorgen. Daarnaast werd overwogen het gebruik van DRS verder vrij te geven in de race. Dat alles zou het makkelijker moeten maken voor coureurs om elkaar te volgen en passeren.

Het gebrek aan inhaalacties in de GP van Australië was een reden voor de Formule 1 om aan te dringen op veranderingen.

Bij de meeting van afgelopen zaterdag tussen regelgever FIA, Formule 1-eigenaar Liberty Media en technische kopstukken van de teams, heeft de laatste groep deze voorstellen echter afgestemd. De teams zouden van mening zijn geweest dat 2019 te kort dag is om grote veranderingen te maken aan de voorvleugels. Daarnaast zouden ze verdeeld zijn geweest over het vergroten van de impact van DRS.

Hoewel de voorstellen voor 2019 geen doorgang hebben gevonden, zijn ze nog niet compleet van de baan. Het pakket aan regels kan later deze maand eventueel worden voorgelegd aan de Strategy Group – een orgaan dat uit vertegenwoordigers van de teams, FIA en Liberty Media bestaat – al is het niet duidelijk of het daar van komt na deze reactie van de teams.

Lees ook – Ricciardo: ‘Bredere bolides bemoeilijken het inhalen behoorlijk’