Felipe Massa maakt zich geen zorgen over zijn Formule 1-toekomst, ondanks dat hij in 2016 in het laatste jaar van zijn contract bij Williams zit.

Massa begint in Melbourne aan zijn derde seizoen bij de renstal uit Grove. In 2014 en 2015 was hij goed in vorm. Als zijn prestaties komend jaar niet inzakken, lijkt contractverlenging binnen bereik. De Braziliaan houdt zich daar evenwel nog niet al te veel mee bezig.

“Ik voel geen druk”, zegt Massa tegen F1i. “We moeten eerst maar even wachten tot het seizoen begonnen is. Hopelijk kunnen we goed van start gaan en daarna goed blijven presteren. Dan kunnen we gaan kijken hoe we verder gaan. Tot er iets op papier staat, weet je het niet.”

Pensioen
Massa wil na 2016 in elk geval niet voor spek en bonen mee blijven rijden. “Als ik een kans krijg in een goede auto wil ik wel doorgaan”, zegt de coureur. “Dat is mijn voornaamste overweging. Als dat niet lukt, is het misschien tijd om met pensioen te gaan, ik weet het niet.”

Of Williams na 2016 competitief is, hangt af van hoe de grote reglementswijzigingen die voor 2017 zijn afgekondigd voor het Britse team uitpakken. “Alles gaat veranderen, dus wie weet is het dan wel heel voordelig om te blijven”, beaamt Massa. “Maar zelfs als ik bij zo’n leuk team als Williams kan blijven, heb ik de tijd nodig voor een beslissing. Het is nu nog afwachten, ik kan het nog niet zeggen.”