*

Geen Honda-motoren voor Toro Rosso

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

1 jaar geleden

Geen Honda-motoren voor Toro Rosso
Racepictures

Toro Rosso rijdt volgend jaar niet met Honda-motoren. Geruchten daarover werden in Spa-Francorchamps door beide partijen ontkend.

Na het klappen van de deal tussen Honda en Sauber ging Honda op zoek naar een team om motoren aan te leveren, naast de fabrieksdeal met McLaren. En hoewel er gesprekken zijn geweest tussen Honda en Toro Rosso, gingen die volgens Honda-topman Yusuke Hasegawa niet over een motorleverantie aan Toro Rosso.

“De geruchten zijn ontstaan omdat mensen van Honda bij Helmut Marko op gesprek zijn geweest”, vertelde Hasegawa. “Die gesprekken gingen echter over onze activiteiten in de Japanse Super Formula, waar Pierre Gasly rijdt.” Gasly is onderdeel van Red Bulls talentenprogramma.

Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, bevestigde wat Hasegawa zei. “Er zijn geen plannen om met Honda-motoren te gaan rijden. We gaan verder met wat we hebben, namelijk Renault-motoren.”

Aangezien het nog steeds niet officieel is dat McLaren in 2018 verder gaat met Honda, bestaat de mogelijkheid dat Honda volgend jaar helemaal niet in de Formule 1 actief is. McLaren-baas Zak Brown wilde in België niet op die situatie ingaan.

Lees meer over

Honda Toro Rosso