Mercedes werd in Melbourne verslagen door Ferrari, maar van paniek is geen sprake bij het kampioenschapsteam. “Het seizoen is nog lang.”

In de seizoensopener legde Mercedes het daarbij af tegen Ferrari, dat het door lagere bandenslijtage qua strategie slimmer kon spelen, maar volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff ‘ook gewoon sneller’ was.

“Voor ons is het nu zaak lering te trekken uit dit weekend en begrijpen waarom we op zondag niet het maximale uit onze auto konden halen”, benadrukt Wolff. “We moeten hard blijven werken om onze auto op elk mogelijk vlak te verbeteren.”

James Allison, die sinds half februari als technisch directeur in dienst is bij Mercedes, maar tot medio 2016 uitgerekend voor Ferrari werkte, feliciteert zijn oude team in de eerste plaats. “Ze hadden een goede auto en wij waren net net niet snel genoeg om ze bij te houden.”

Ondanks dat bewaart Mercedes de rust, beklemtoont Allison. “We raken niet in paniek. Het seizoen is nog lang. Dit was pas de eerste race”, zegt de technische chef, volgens wie de les uit Melbourne is dat ‘de verschillen dit seizoen heel klein zullen zijn’.

Het draait dus om details, geeft hij impliciet aan, waarop Mercedes zich dus nog meer zal gaan richten. “We zijn vastberaden sterk terug te komen in China, bij de tweede race. We willen er voor zorgen dat al het kleine werk in de marge dat het verschil maakt daar in ons voordeel uitvalt.”

Allison (midden) met Lewis Hamilton en diens race engineer Peter Bonnington.