Max Verstappen is vijf ronden voor de finish uitgevallen in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij lag op de vijfde plek toen hij spinde en even later stilviel. Een probleem met de elektronica leek de oorzaak.

Verstappen leek aanvankelijk nog op weg naar zijn vierde podiumfinish op rij. Bij de start rukte hij op van P5 naar P3: Lewis Hamilton werd van de baan getikt en de Nederlander zelf was beter weg dan Kimi Räikkönen. Verstappen had het podium stevig in handen, ook na de eerste serie pitstops.

Een safetycarfase twintig ronden voor de finish gooide de boel in de war. Verstappen kwam binnen voor een nieuwe set softs en viel terug naar de vierde plek. Bij de herstart wist hij met moeite een aanval van Räikkönen te pareren. Maar niet lang na de volgende hervatting – er volgde direct weer een safetycar – ging de Fin Verstappen wel voorbij.

De manier waarop de Red Bull-coureur werd ingehaald, was vreemd: Verstappen ging een stuk door het gras bij het opkomen van Hangar Straight. Räikkönen kon hem zonder veel moeite passeren. Een paar ronden later stond hij plotseling achterstevoren in de grindbak. Verstappen viel terug naar plek veertien en parkeerde zijn auto niet veel later. Hij werd uiteindelijk nog geklasseerd als vijftiende.

In het WK valt Verstappen weer terug naar de zesde plek, achter Valtteri Bottas. Teamgenoot Daniel Ricciardo, die vijfde werd, ligt nu dertien punten voor.